Kuchnia roślinna

Wyświetlanie 1–16 z 78 wyników

Coraz większa liczba osób czy to ze względów etycznych, czy też zdrowotnych, decyduje się na zmianę diety z mięsnej na wegetariańską.

Współcześnie odżywianie bezmięsne jest dużo prostsze niż kiedyś. Istnieją książki kucharskie, które bazują wyłącznie na wegetariańskich przepisach, a Internet pełen jest pomysłów na wykorzystanie warzyw i owoców, do codziennego odżywiania się. Kuchnia roślina ma wiele zalet. Dania jarskie powodują obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, dzięki spożywaniu mniejszej ilości szkodliwych nasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki większej ilości błonnika poprawia się trawienie. Dieta oparta na produktach pochodzenia roślinnego dostarcza mniej sacharozy, a więcej węglowodanów złożonych i błonnika pokarmowego. Jest też bogatsza w witaminy, a także magnez czy potas. Jednocześnie w dużej mierze eliminujemy szkodliwe dla nas konserwanty, antybiotyki czy leki weterynaryjne, które obecne są w spożywanych przez nas zwierzętach. Ostatecznie dieta jarska to doskonała profilaktyka i wsparcie sposób leczenia chorób cywilizacyjnych.

KSIĄŻKA

ksiazki

WYPRZEDAŻ
KSIĄŻKA 10-20 ZŁ

wyprzedaż książek

SUPLEMENTY
DIETY

Suplementy diety

KURACJE
OCZYSZCZAJĄCE

kuracje oczyszczające

NEWSLETTER

Subskrybuj jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach