Wielka księga słoików, Jennifer MacKenie

NATURALNE PROBIOTYKI Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców aż po pasty i dipy!

Waga 1 kg
%

40,92 

Cena w ostatnich 30 dniach nie zmieniła się

Opis

Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!

Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.

Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki.

Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów. Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ISBN: 9788380874732

Okładka: miękka

Rok wydania: 2017

Język: polski

Wydawnictwo: Wydawnictwo Laurum

Liczba stron: 380

Format: 18×25

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

group38
Może spodoba się również…