Smakowite drzewa. Dania z nasion, liści, kambium, kwiatów i pąków polskich drzew. Rozszerzone wydanie, Małgorzata Kalemba-Drożdż

To więcej niż książka kucharska, to kompendium – przewodnik dla wszystkich o zielonym sercu. Niektóre przepisy są swojskie, inne zaskakujące i pobudzające wyobraźnię. Ta książka jest pełna nie tylko smaków, ale też tego, co lubię najbardziej – solidnej dawki wiedzy. Klaudyna Hebda, autorka bloga kaudynahebda.pl

Waga 1 kg
%

57,32 

Cena w ostatnich 30 dniach nie zmieniła się

Opis

Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!

Powyższy opis pochodzi o wydawcy.

Wydawnictwo: Pascal

Rok wydania: 2022

Okładka: twarda

Format: 170×240

Ilość stron: 352

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

group38
Może spodoba się również…