Opis
Książka zawiera 150 prostych i różnorodnych przepisów na bazie wyłącznie niskocukrowych i niskoskrobiowych warzyw i owoców, w tym: 126 dań głównych (surówki, sałatki, koktajle, zupy, dania na ciepło i desery) oraz 24 dania podstawowe i dodatki (dipy, farsze, sosy oraz kiszonki).
W książce znajdziesz czytelne i proste zasady diety warzywno-owocowej opartej na głodówkach leczniczych i poście Daniela.
Komponowanie posiłków ułatwiają tabele dozwolonych warzyw, owoców, napojów, ziół i przypraw.
Pod każdym przepisem umieszczone zostały informacje dotyczące alergenów w danej potrawie, wartości energetycznych, indeksu glikemicznego i wartości odżywczych dania. Ułatwia to planowanie posiłków oraz utrzymanie odpowiedniego dziennego poziomu kalorii.
Autorka nie szczędzi porad i wskazówek przydatnych na drodze zmian żywieniowych.
Wydawnictwo: Mag
Rok wydania: 2022
Format: 190×222
Ilość stron: 322