Opis
Japoński eliksir zdrowia
Jako jeden z najbardziej nasyconych składnikami odżywczymi produktów żywnościowych świata, herbata matcha znana jest w Japonii od ponad dziewięciuset lat. Autorki książki opierają się jednak nie tylko na sile tradycji, ale również badaniach naukowych. Tajemnica związanych z matchą korzyści kryje się w wysokim stężeniu przeciwutleniaczy, które dają nam siły witalne już na poziomie komórkowym. Jest ich tam dziesięciokrotnie więcej niż w zwyczajnej zielonej herbacie!
Superprodukt o wszechstronnym zastosowaniu
Niezwykłe właściwości matchy wynikają z wysokiej zawartości witamin, takich jak A, B, C, K, enzymów oraz polifenoli. Można z niej przygotować zarówno herbatę, jak i użyć do gotowania i pieczenia. Dzięki niej dodasz sobie energii i bez wysiłku poprawisz funkcjonowanie układu odpornościowego. Już jedna filiżanka herbaty dziennie wyrówna poziom glukozy we krwi, zapewni zdrowe serce na długie lata, poprawi koncentrację i spokój, za którym od dawna tęsknisz. Odchudzisz się raz na zawsze i zachowasz prawidłową wagę bez efektu jo-jo.
Moc antyoksydantów
Matcha dostarcza pięciokrotnie większej ilości przeciwutleniaczy niż jakikolwiek inny artykuł spożywczy. Jej potencjał antyoksydacyjny jest 60,5-krotnie wyższy niż szpinaku! Przeciwutleniacze zapobiegają licznym groźnym dla życia schorzeniom przewlekłym, spowalniają procesy starzenia, a nawet wykazują działanie odmładzające. Dodatkowo chronią przed rakiem, powodując kontrolowaną eliminację komórek nowotworowych i neutralizują skutki ekspozycji na zanieczyszczenia środowiskowe.
Wydawnictwo: Vital
Rok wydania: 2018
Format: 145×210
Ilość stron: 110