Wegańska kuchnia indyjska i Wegańska kuchnia na co dzień Richa Hingle

W komplecie taniej!

Waga 0,5 kg
%

82,00 

Cena w ostatnich 30 dniach nie zmieniła się

Opis

Wegańska kuchnia indyjska

Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków.

Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.

Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz między innymi:

 

  •                  curry z dyni piżmowej, kokosa i czerwonej soczewicy
  •                  słodko-ostry kalafior po mandżursku
  •                  warzywną kormę
  •                  Gulab Jamun i wiele innych słodkości
  •                 a także dal, dal i jeszcze raz dal!

Wegańska kuchnia na co dzień 

Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki.

Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również:

• jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym, • ryż smażony w zielonym curry,

• chrupiącego kalafiora w sosie kung pao, • burgery z ciecierzycy i chlebowca, • pizzę szpinakową z sosem alfredo, • fudge o smaku tiramisu.

„Richa przywołuje różne tradycje kulinarne i dzieli się z czytelnikami niesamowitymi przepisami poka­zującymi, jak różnorodna i smaczna może być kuchnia wegańska”.

– Gene Baur, prezes i współzałożyciel Farm Sanctuary, a także autor Farm Sanctuary: Changing Hearts and Minds about Animals and Food

„Richa przywołuje różne tradycje kulinarne i dzieli się z czytelnikami niesamowitymi przepisami poka­zującymi, jak różnorodna i smaczna może być kuchnia wegańska”.

– Gene Baur, prezes i współzałożyciel Farm Sanctuary, a także autor Farm Sanctuary: Changing Hearts and Minds about Animals and Food

Richa Hingle urodziła się w Indiach i od dzieciństwa miała kontakt z roślinną kuchnią opartą na świeżych, lokalnych produktach. Dziś autorka prowadzi popularnego bloga VeganRicha.com uwielbianego przez fanów z całego świata za proste przepisy i piękne, zaostrzające apetyt fotografie. Hingle mieszka, pisze i gotuje w Seattle, w stanie Waszyngton.

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg

group38
Może spodoba się również…