Potrawy z orkiszu, Święta Hildegarda z Bingen

ponad 200 wypróbowanych przepisów

49,90 

Opis

Święta Hildegarda, skromna mniszka benedyktynka z Bingen, małego miasteczka w Niemczech, zasłynęła jako wizjonerka, mistyczka, reformatorka kościoła, a także uzdrowicielka, zielarka i pasjonatka zdrowej kuchni. Uważała, że orkisz jest najlepszy ze wszystkich zbóż, ma  działanie ogrzewające, odżywiające i jest łatwiejszy do strawienia od innych glutenowych produktów. Ponadto wycisza umysł, wzmacnia ciało, odżywia krew i poprawia samopoczucie. Po takiej rekomendacji, trudno nie sięgnąć po ten cenny surowiec i wykorzystywać go w codziennej kuchni.

W książce tej, siostra Rosmarie Muller, również benedyktynka, prezentuje ponad 200 przepisów z wykorzystaniem orkiszu na zupy, dania główne, sałatki i sosy, desery wypieki, a nawet napoje. Znajdziemy też cenne rady na temat przygotowanie orkiszu zarówno dla osób zdrowych jak i chorych oraz całą gamę cennych informacji zdrowotnych na temat tego cennego produktu.

Wydawnictwo: AA

Rok wydania: I wydanie 2021

Format: 170×240

Okładka: Twarda

Ilość stron: 224

group38
Może spodoba się również…

NEWSLETTER

Subskrybuj jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach