Obniżka! Metoda Dr Jacoba w praktyceInsulina, Bals Powiększ

Metoda Dr Jacoba w praktyce Ludwig Jacob

Nowy

Insulina, Balans, PH

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 punkt może być zamienione na jeden bon o wartości 0,50 zł.


10,00 zł

-5,00 zł

15,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Metoda Dr. Jacob’a w praktyce” to opracowanie oparte na książkach dr. med. Ludwiga Jacoba, który przeprowadził analizę około 1 400 badań klinicznych i epidemiologicznych przeprowadzonych nad różnymi sposobami odżywiania stosowanymi na świecie. Niektóre z tych badań były prowadzone na całych populacjach przez dziesięciolecia. Uwzględnione są tu także kwestie balansu insuliny, pH (balans kwasowo-zasadowy) oraz redoksu (balans utleniacze-antyutleniacze). Regulacja równowagi redoksu oraz pH stanowi podstawę wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianą materii.

Nowoczesny sposób odżywiania, stały stres i brak ruchu przyczyniają się do braku równowagi i zaburzeń procesów regulacyjnych. Stąd też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. Jednakże, główny nacisk kładziony jest na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność tworzy budulec najmniejszych nawet komórek. Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalności.

Proponujemy bezpieczny eksperyment – wypróbowanie Metody Dr. Jacob’a przez minimum jeden miesiąc i zaobserwowanie korzystnych zmian. Z pewnością zainspirują one do wprowadzenia Metody na stałe i będą dobrym przykładem dla bliskich i przyjaciół.

Spis treści

1. Czym jest Metoda Dr. Jacoba?

2. Jaka jest naturalna dieta człowieka?

Fenomen stulatków na Okinawie / Badania nad Adwentystami

3. Od podjadania do zespołu metabolicznego

Insulina hormon wzrostu, tycia i chorób / Insulinooporność

Zespół metaboliczny i niealkoholowe stłuszczenie wątroby

4. Wzloty i upadki, czyli jak uzależnić się od insuliny?

Cukry proste, czyli wzloty i upadki / Indeks glikemiczny

Ładunek glikemiczny / Indeks insulinowy

Niekorzystne połączenia pokarmów

Uzależnienie od skutków działania cukru, białka i insuliny

5. Mit białkowy i jego konsekwencje

6. Tłuszcze - źródło energii i... problemów

7. Zakwaszenie, czyli brak balansu pH

Test – czy masz zakwaszony organizm

Przewlekłe zakwaszenie / Badanie pH organizmu

8. Metoda Dr. Jacob’a w praktyce : 3 zasady żywieniowe

9. Piramida żywieniowa wg Metody Dr. Jacob’a

Najzdrowszy sposób odżywiania dla człowieka

10. Kategorie pożywienia wg Metody Dr. Jacob’a

11. Przywracanie balansu

Przywracanie balansu insuliny / Regularne posiłki

Przyjemność jedzenia / Równoważenie balansu redoks

Wyrównanie balansu pH / Wpływ produktów spożywczych na pH organizmu / Oddychanie też odkwasza / Ruch

Woda to życie / Przywracanie balansu sodowo-potasowego

Poznaj swoich wrogów / Nietolerancje pokarmowe

Alergie pozornie niepokarmowe

Ważne składniki, których najczęściej brak

12. Trochę praktycznych porad kuchennych

13. Publikacje i produkty

Wydawnictwo: Dr Jacobs

Rok wydania: 2016

Format: 148x211

Ilość stron: 122

Opinie

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Metoda Dr Jacoba w praktyce Ludwig Jacob

Metoda Dr Jacoba w praktyce Ludwig Jacob

Insulina, Balans, PH

Napisz opinię

Produkty powiązane

30 Innych produktów z tej kategorii