Księga kwiatów jadalnych Mirelle Gayet

300 przepisów, historia roślin

%

89,00  83,00 

Opis

Kwiaty jadalne cieszą się coraz większą popularnością w kuchni nie tylko ze względów estetycznych, ale także ich właściwości odżywczych. Nasturacja czy ogórecznik zawiera witaminę C, róża, lawenda witaminę młodości czyli E, chryzantemy, goździki zawierają potas a z kolei nagietek, fiołek, mniszek tak wartościowe fitozwiązki.

Kwiaty na talerzu zawsze powodują zaciekawienie gości i chociażby dlatego warto poznać ich właściwości zdrowotne. Nie bójmy się eksperymentów kulinarnych ponieważ w tym przypadku mogą one nam tylko dostarczyć przyjemności smakowych i estetycznych.

Mirelle Gayet proponuje aż 300 przepisów z różnych kwiatów. Dodatkowo w książce znajdują się pomysły jak aromatyzować sery, miody, octy, kremy dodając płatki kwatów w różnej postaci.

Wydawnictwo: Zielone

Rok wydania: 2020

Format:  170×240

Ilość stron: 352

Oprawa: Twarda

 

Opis: Księgarnia Purana

 


Możesz lubić także…

NEWSLETTER

Subskrybuj jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach