Jak dbać o odporność w insulinooporności Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska

Zdrowo, szybko i bez bałaganu

%

46,90 

Opis

Z zagadnieniem odporności ściśle związany jest temat mikrobobioty. Ma ona ogromny wpływ na zdrowie i pełni liczne funkcje w organizmie. Szczególnie niekorzystna dla zamieszkujących nas pożytecznych bakterii jest zachodnia dieta bogata w tłuszcz i cukier, a uboga w błonnik pokarmowy. Dodatkowo niszcząco działają niektóre leki jak antybiotyki, leki przeciwzapalne. Do tego dochodzi przewlekły stres i zanieczyszczenia środowiska.  Kiedy dobre bakterie słabną, ich miejsce zajmują te, które mogą być dla nas niebezpieczne.

Nie trzeba nikogo przekonywać, że jakość jedzenia jest jednym z czynników budowania odporności. Autorki proponują jadłospis na 30 dni z rozpisanymi wartościami odżywczymi i kalorycznymi. Odpowiednio dobrane potrawy przyczynią się do poprawy naszej odporności i zadowolą smakowo najbardziej wybrednych smakoszy.

Wydawnictwo: Feeria

Rok wydania: 2021

Format:  150×220

Ilość stron: 388

 

 

 

 

group38
Może spodoba się również…

NEWSLETTER

Subskrybuj jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach