Dieta odkwaszająca Katarzyna Kozłowska

%

34,99  28,99 

Opis

Zakwaszenie organizmu to najprościej rzecz ujmując – brak równowagi pomiędzy kwasami  zasadami na korzyść kwasów. PH obliczamy za pomocą skali stężenia jonów wodorowych.  U zdrowych osób PH wynosi średnio 7,4, natomiast PH soku żołądkowego jest bardzo niskie, rzędu 1,5.

Książka zawiera dokładną charakterystykę pokarmów zasadotwórczych i zakwaszających. Dowiesz się także jak właściwie komponować posiłki, aby proporcje były właściwe.  A co najważniejsze autorki zamieściły ponad 100 przepisów na proste w przygotowaniu potrawy ze składnikami odkwaszającymi.

Wydawnictwo: RM

Rok wydania: 2021

Format: 145×220

Ilość stron: 227

 

group38
Możesz lubić także…

NEWSLETTER

Subskrybuj jeśli chcesz otrzymywać informacje o promocjach