Opis
Triphala suplement diety, wolna od GMO, wegańska, organiczna, fair trade
Triphala jest ajurwedyjską mieszanką trzech owoców:
– Amla (Emblica Officinalis)
– Bibhitaki (Terminalia Bellirica)
– Haritaki (Terminalia Chebula)
Amla (Indyjski agrest) – Kwaśny smak Amli związany jest w Ajurwedzie z energią Pitta i żywiołem ognia. Amla jest bogatym źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów.Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C.
Haritaki (Harada) – ma sześć smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energią Vatta i żywiołem powietrza. Owoce są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera także kwas sukcynytowy i sitosterol.
Bibhitaki (Beheda) – jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 2-6 kapsułek. Spożyć w trakcie lub po posiłku. Nie zaleca się w czasie ciąży.
Kraj pochodzenia: Triphala hodowana jest w Indiach. Suszona i proszkowana w Auroville.
- Wolne od laktozy.
- Wolne od pszenicy.
- Wolne od glutenu.
Producent: Aurospirul
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Fair Trade jest gwarancją uczciwego wynagradzania, równouprawnienia kobiet i mężczyzn, braku pracy dzieci, odpowiedniej opieki socjalnej oraz rozwoju lokalnej społeczności.