Aloes bez sztucznych konserwantów 500ml

Właściwości aloesu znane są co najmniej od 4 tysięcy lat.

Waga 0,5 kg
%

29,00 

Cena w ostatnich 30 dniach nie zmieniła się

Opis

Jedyny na polskim rynku czysty sok z aloesu nie zawierający jakichkolwiek sztucznych konserwantów!!!

Dzięki temu ten sok zachowuje wszystkie wartości biologiczne, charakterystyczne dla świeżego produktu i nie posiada skutków ubocznych typowych dla produktów zawierających sztuczne dodatki.
Stabilizowany jest m.in. :
– roztworem ksylitolu, czyli naturalnym cukrem pozyskiwanym z soku brzozowego, który wykazuje działanie ochronne na trzustkę (nie wchodzi w przemiany insulinowe) i zęby (wspomaga terapię przeciwpróchnicową) oraz zabezpiecza nas przed nadmierną fermentacją w jelitach;
– naturalnym kwasem mlekowym, pozyskiwanym z cukru buraczanego;
– bardzo drogim, naturalnym kwasem benzoesowym pozyskiwanym z roślin jagodowych.
Podstawowe zastosowania aloesu:
– oczyszczające,
– łagodzące (niektóre bóle, wszelkie podrażnienia, pieczenie, stany zapalne i skaleczenia),
– gojące (przyspiesza ziarninowanie rany, zwiększa mikrokrążenie i oddychanie komórkowe),
– wpływające na układ odpornościowy.
Właściwości soku aloesowego:
– pobudza pracę żołądka, wątroby i nieznacznie zwiększa wydzielanie żółci,
– przeczyszcza – jako środek odwadniający działa po 12-14 godzinach od spożycia,
– pobudza pracę jelit, stabilizuje florę jelit i zapobiega nadmiernej fermentacji,
– wzmacnia i reguluje układ odpornościowy,
– wiąże wolne rodniki,
– nawilża skórę i wspomaga likwidację zmarszczek,
– przyspiesza złuszczanie naskórka (rozjaśnia np. skórę po opalaniu) i błon śluzowych, dzięki czemu wspomaga usuwanie blizn,
– pielęgnuje włosy i przywraca lekko kwaśne pH skóry głowy (wskazany przy łupieżu, egzemach, itp.).
Wskazania do stosowania soku aloesowego:
• wzmocnienie organizmu po przebytej chorobie i poprawa przemiany materii,
• przeczyszczenie jelit przy długotrwałych i nawrotowych zaparciach,
• wzmocnienie przewodu pokarmowego oraz układu oddechowego,
• zmiany na skórze oraz w przewodzie pokarmowym,
• płukanie jamy ustnej (afty, skaleczenia podniebienia, warg, paradentoza, bóle zębów i dziąseł),
• przemywanie świeżych lub źle gojących się ran, infekcje
• zatrucia pokarmowe,
• alergie, zapalenie atopowe skóry, toczeń, grzybice i łojotoki (pić sok i przemywać skórę),
• ukąszenia owadów, oparzenia wszelkiego pochodzenia (w tym od roślin i od mrozu),
• pękanie i suchość skóry, wysypki,

Dawkowanie: 50 ml. dziennie przed posiłkiem

Przed użyciem wstrząsnąć.

Po otwarciu przechowywać w lodówce; spożyć w ciągu 30 dni.

Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Produkt nie jest wskazany dla matek karmiących i kobiet w ciąży.

 

Z czym przyjmować sok aloesowy:
Sok aloesowy dobrze komponuje się z
-miodem i czerwonym winem,
-z miodem lub pierzgą (wieczorem wymieszać sok i miód z wodą; wypić rano na czczo; nie nadużywać, bo wychładza organizm),
-mumio,
-suplementami chromu, cynku i selenu (uwaga: zielony sok z całych liści hamuje wchłanianie mikroelementów – taki sok używać co najmniej pół godziny po zażyciu mikroelementów),
-błonnikiem (kasze i zboża z pełnego przemiału).
Zastosowania ludowe:
1. Na świeże skaleczenia – wziąć sok z aloesu na gazę i umocować kompres na ranie. Można przykryć płatkiem folii, aby nie wysychał. Zmienić po jednym dniu.
2. W niedomogach płuc – stosować wino aloesowe.
3. W anemii pić sok aloesowy (bezbarwny) wymieszany z sokiem z pokrzywy. Uwaga: zielony sok aloesowy hamuje wchłanianie żelaza i innych metali.
4. Tradycyjna Medycyna Chińska koncentruje się na zastosowaniu zielonego soku z aloesu, który ma cechy gorzkie i zimne oraz działa na meridian wątroby i jelita grubego. Medycyna chińska poleca aloes w celu usunięcia toksyn, ochłodzenia wątroby i wytępienia robaków jelitowych. Dodatkowo zaleca aloes ludziom starszym lub cierpiącym na zaparcia, mającym deficyty płynów ustrojowych.
Wartość odżywcza w 100 g
Węglowodany 1,2 g
Białko 0 g
Tłuszcz 0 g
Sól 0 g

Wartość energetyczna: 244,8 kcal, 1020,64 kJ

Składniki: sok z aloesu, ksylitol jako naturalny słodzik z brzozy, kwas mlekowy jako naturalny regulator kwasowości, kwas benzoesowy jako naturalna substancja konserwująca otrzymywana z roślin jagodowych

Przeciwwskazania: Indywidualna nietolerancja, nadwrażliwość na składniki. Ciąża

 

Przechowywanie: 
w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, nie zamrażać.
Pochodzenie: USA
Pojemność:  500 ml
Uwaga:

Opis właściwości preparatu zawarty w niniejszym opracowaniu ma charakter wyłącznie informacyjny. W razie choroby skontaktuj się z lekarzem i zastosuj do jego zaleceń. W żadnym wypadku kuracja preparatem nie zastępuje leczenia prowadzonego przez lekarza medycyny.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg