Obniżka! Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku Powiększ

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku. M.Durst, D.Iding, J.Wafler

Nowy

Znajdziesz tu 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich.

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 2,00 zł.


45,00 zł

-4,00 zł

49,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Proponujemy naszym klientom w ramach podróży, w poszukiwaniu wegetariańskich książek, wspaniałą kulinarną przygodę z ajurwedyjskim systemem odżywiania. Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.

Słowo "ajurweda" pochodzi z sanskrytu, składa sie z dwóch członów ayus (życie) i vid (wiedza), najczęściej tłumaczone jest jako wiedza o długowieczności. W ajurwedzie główną rolę odgrywają trzy dosze: wata, pitta, kapha. Ciało, umysł i dusza są ze sobą nierozerwalnie połączone, dlatego dosze regulują zarówno cielesne, jak i umysłowe i duchowe funkcje ludzkiego organizmu.

Harmonijne, niezakłócone oddziaływanie trzech dosz może zostać osiągnięte jedynie poprzez zrównoważony, odpowiedni do typu organizmu tryb życia oraz zdrowe odżywianie według zasad ajurwedy. Wszystko czego człowiek doświadcza, co spożywa i czyni wpływa na kształtowanie się jego dosz.

Kuchnia ajurwedyjska zawiera dokładną charakterystykę trzech dosz wraz z opisem potraw polecanych dla poszczególnych konstytucji ciała. Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga oczyścić organizm. Ponadto znajdziemy tutaj dokładny opis przypraw, które w kuchni wegetariańskiej odgrywają istotną rolę, a co najważniejsze dowiemy się z tej praktycznej wegetariańskiej książki jakie potrawy spożywać w jakich porach roku.

Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.

lWydawnictwo: Purana

Rok wydania: 2011

Format: 195x265

Ilość stron: 144

Oprawa: Twarda

ISBN: 978-83-60170-40-3

Opinie

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku. M.Durst, D.Iding, J.Wafler

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku. M.Durst, D.Iding, J.Wafler

Znajdziesz tu 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich.

Napisz opinię

Produkty powiązane

23 Innych produktów z tej kategorii