Zielone suplementy

Promocje

Nowe produkty

Wydawcy / Producenci

Zielone suplementy


Suplementy jako sposób na zdrowie i poprawę jakości życia podbijają rynek i gusta wielu konsumentów. Jednak musimy widzieć różnicę pomiędzy środkami, które stworzone zostały w laboratoriach ze sztucznych składników, a tymi, które czerpią z wielowiekowej mądrości ludzi oraz wykorzystują dary natury do leczenia drugiego człowieka. Naturalne zielone suplementy, to właśnie ta wiekowa mądrość i stosowanie składników, które już od dawna były znane ze swoich niezwykle pozytywnych właściwości. Zielone suplementy to mieszanki, które zostały dobrane tak, aby poszczególne naturalne składniki, stymulowały działanie pozostałych składników. Dzięki temu ich naturalna siła została zwielokrotniona, a same suplementy działają dużo lepiej i silniej niż kiedykolwiek dotąd. Suplementy te pozwalają wprowadzić do naszego ciała zdrowie, harmonie i ład i to za pomocą składników, które są dla nas naturalne i nie powodują żadnych niepożądanych efektów ubocznych poprzez swoje działanie. Są też oczywiście w pełni bezpieczne dla naszego zdrowia.

Zielone suplementy  Jest 11 produktów.

Podkategorie

  • Chlorella

    Czy wiesz, że chlorella potrzebuje ogromnej ilości światła oraz wysokich stałych temperatur. Z tego powodu niewiele jest krajów na świecie, które są w stanie sprostać takim wymaganiom. Plantacje w Tajwanie, Australii i Nowej Zelandii należą do tej grupy. Ze względu na duże bezpośrednie nasłonecznione obszary oraz czyste powietrze chlorella w tych rejonach rośnie najlepiej. Chlorella powinna mieć głęboki, zielony kolor i wyraźny morski zapach, świadczy to o dużej zawartości chlorofilu.

    Witaminy w chlorelli

    W wielu źródłach podawana jest informacja, że chlorella zawiera więcej witaminy B12 niż pieczeń wołowa czy porównywalną ilość białka, jak produkty pochodzenia zwierzęcego, więc jaki jest sens zażywania alg w przypadku gdy jemy mięso? A jednak warto chociażby dlatego, że nasz organizm zostanie mniej obciążony i nie pojawi się problem nadmiernego cholesterolu. Chlorella ponadto zawiera więcej wapnia niż krowie mleko oraz największą ilość chlorofilu spośród produktów spożywanych przez człowieka. Znajdziemy tam także znaczące ilości żelaza, jodu, cynku i kobaltu. Kolejną niezwykłą właściwością chlorelli jest jej niesamowita przyswajalność nawet do 80%. W przypadku wielu suplementów czy syntetycznych witamin, minerałów mówimy o 20-30%.

    Zdrowotne właściwości chlorelli

    Chlorella wzmacnia prawidłowe funkcjonowanie jelit, przyczynia się do namnażania wartościowych bakterii. Ciekawą właściwością chlorelli jest zwiększanie przez nią absorbcji substancji odżywczych przez ścianki jelit, co powoduje uczucie sytości zmniejszając łaknienie. W wyniku czego jemy mniej zachowując jednocześnie bogatą dietę odżywczą.

    Przyczyn chorób  coraz częściej upatruje się w trzech czynnikach: niedoborze witamin, nadmiarze toksyn, metali ciężkich w organizmie oraz nadmiernym stresie. Właściwości chlorelli wpasowują się tu idealnie. Po pierwsze zawartość chlorofilu poprawia obraz krwi i zawiera, jak wyżej było wspomniane, całą gamę składników odżywczych. Po drugie alga ta wchłania metale ciężkie i inne substancje toksyczne i wydala je z organizmu drogą naturalną. Po trzecie zdrowej jelita to zdrowe emocje. Powstaje coraz więcej książek napisanych przez lekarzy, gdzie podkreśla się jak ogromny wpływ na nasz stan psychiczny mają dobrze funkcjonujące jelita. Możemy być pewni, że chlorella zadba o nasze jelita, które coraz częściej określa się jako drugi mózg.

    Niezwykłe możliwości chlorelli 

    Chlorella posiada jeszcze jedną niezwykłą właściwość, którą zachwyca się świat nauki. Potrafi ona co 20 godzin mnożyć się czterokrotnie. Stanowi to rekord świata w świecie roślin. Po spożyciu przez człowieka, chlorella przyspiesza rozwój flory bakteryjnej w jelitach, jak i regeneracje tkanek. Ma to szczególne znaczenie po przebytej radioterapii lub chemioterapii.

  • Młody Jęczmień

    Młody jęczmień to jedna z najstarszych uprawianych roślin, służył jako pokarm dla gladiatorów, a w starożytnym Babilonie niejednokrotnie jako wartościowy środek płatniczy.

    Na czym polega fenomen młodego jęczmienia, chociażby na tym, że młoda roślina ma zupełnie inny skład niż dojrzałe ziarno. Sproszkowany sok z młodego jęczmienia jest suszony na słońcu następnie wyciskany w odpowiedniej temperaturze. Metoda ta pozwala na zachowanie wielu składników odżywczych. To nie wszystko młody jęczmień zawiera wiele witamin i składników mineralnych, a co czyni go zupełnie wyjątkowym to fakt, że zawiera całą gamę aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie jest w stanie wyprodukować. Co więcej chlorofil  zawarty w młodym jęczmieniu ma budowę niemal identyczną jak cząsteczki hemoglobiny, różni się od niej tylko jednym atomem.

    Utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej

    Jeżeli chcesz utrzymać równowagę kwasowo-zasadową to warto zastanowić się nad wprowadzeniem do diety młodego jęczmienia ponieważ jest to jedna z najbardziej zasadotwórczych roślin. Poza tym dzięki dużej zawartości błonnika jest polecany jako suplement dla osób odchudzających się. Błonnik dodatkowo powoduje uczucie sytości i poprawia pracę układu pokarmowego.

    Witaminy zawarte w młodym jęczmieniu

    Młody jęczmień zawiera dużą ilość witamin, o których wypadałoby wspomnieć:

    - Witaminy z grupy B, kawas foliowy mają bezpośredni wpływ na układ nerwowy zarówno jak i w wieku młodzieńczym, jak i senioralnym.

    - Młody jęczmień zawiera 5 razy więcej żelaza niż szpinak dlatego szczególnie polecany jest jako suplement wzmacniający odporność i poprawiający obraz krwi  po przebytych chorobach.

    - Nikogo nie trzeba przekonywać o znaczeniu witaminy C dla naszego zdrowia i tutaj kolejny raz pojawią się  wspaniałe właściwości młodego jęczmienia zawierającego siedmiokrotnie więcej witaminy C niż pomarańcza.

    -  Trudno w to uwierzyć, ale młody jęczmień zawiera 37 razy większą dawkę wapnia niż brokuły czy kapusta, co zmniejsza ryzyko wystąpienia osteoporozy w wieku dojrzałym.

    - Kolejny wartościowy składnik to mangan biorący udział w procesach przemiany hormonów płciowych, które mają wpływ na płodność, minerał ten jest także elementem strukturalnym kości i skóry.

    - Młody jęczmień zawiera poza tym znaczące ilości cynku wpływającego na stan naszych włosów, skóry i paznokci oraz selen, który chroni przed wolnymi rodnikami, zapobiega hemolizie.

    - Potas zawarty w młodym jęczmieniu pomaga w spalaniu węglowodanów i tłuszczów jak również dba o równowagę kwasowo-zasadową. Zielone listki młodego jęczmienia w porównaniu z pszenicą posiadają 25 razy więcej potasu.

    Liczby mówią same za siebie i pokazuję wyjątkowe właściwości sproszkowanego soku z liści tej genialnej rośliny.

  • Green Magma

    Historia Green Magma

    Dr Yoshihide Hagiwara był światowej sławy naukowcem z tytułem farmakologa, zajmował się tworzeniem nowych leków chemicznych, opracował ponad 200 farmakologicznych środków leczniczych. Jednak po kilkunastu latach pracy zawodowej uświadomił sobie jak ogromną ilość skutków ubocznych posiadają współczesne lekarstwa i zrezygnował z kariery. Postanowił wrócić do korzeni i w ciągu kilku lat  przebadał  ponad 200 gatunków roślin pod kątem ich właściwości leczniczych. Odkrył, że sok z  liści Młodego Jęczmienia jest jednym z najbardziej wartościowych soków z natury na tej planecie. W celu pozyskania i ochrony delikatnych substancji odżywczych oraz aktywnych enzymów z liści Młodego Jęczmienia opracował unikalną metodę tłoczenia oraz suszenia soku za co otrzymał prestiżową nagrodę Japońskiego Ministerstwa Nauki i Technologii.

    Na czym polega wyjątkowość receptury pozyskiwania soku przez Dr Yoshihide Hagiwara?

    Wiele badań potwierdziło, iż właściwości soku zwanego od tamtej pory GREEN Magma porównywalne są ze świeżą rośliną. W 1980 roku wprowadził ten produkt na rynek japoński a już po 3 latach GREEN Magma zachwyciła świat, warto wspomnieć, że proces produkcji pozostał w niezmienionej formie do dnia dzisiejszego.

  • Spirulina

    Co to jest spirulina?

    Spirulina to mikroskopijnej wielkości alga z rodziny sinic. Co w niej jest tak wyjątkowego? Zawiera ponad 2000 składników mineralnych, witamin, aminokwasów i enzymów. Dietetycy twierdzą, że wartości odżywcze spiruliny przewyższają nawet czerwony i czarny kawior, jaja przepiórcze czy filety z jesiotra. Ponadto białko znajdujące się w spirulinie jest przyswajane przez organizm ludzki w 85%-95%. Jedną z niezwykłych właściwości spiruliny jest jej ściana komórkowa, która nie zawiera celulozy i dzięki temu niemal natychmiast zawarte w niej aminokwasy zostają wchłonięte do organizmu.

    Spirulina wspomaga odchudzanie 

    Warto także wspomnieć o ogromnej ilości chlorofilu w tym niezwykłym glonie przewyższającego nawet 10 krotnie zielone warzywa. To nie wszystko zawartość fenyloalaminy w spirulinie zmniejsza łaknienie co jest bardzo przydatnym czynnikiem w każdej diecie odchudzającej. Jednocześnie pomagając w transporcie tlenu do wszystkich komórek, daje odczuwalny przypływ energii i zwiększa fizyczną wytrzymałość. Z tego powodu sportowcy często stosują ją w swojej diecie dodając chociażby do shaków.

    Spirulina w kosmetologii

    Co więcej spirulina ma szerokie zastosowanie w kosmetologii ze względu na liczne mikroelementy i skoncentrowane składniki aktywne. Japonki, słynną z idealnej cery ponieważ stosując regularnie algi w postaci maseczek, toników czy peelingów spowalniają procesy starzenia skóry, poprawiają ukrwienie, chronią przed pękaniem naczyń krwionośnych, co daje efekt w świeżym i zdrowym wyglądzie skóry. Spirulina polecana jest także przy cerze tłustej ze skłonnością do trądziku ponieważ reguluje pracę gruczołów łojowych. Nie musimy wcale kupować gotowych produktów wystarczy rozpuścić tabletkę lub proszek w wodzie i maska gotowa.

    Spirulina jako źródło białka

    Algi spiruliny rosną i rozwijają się w ciepłych jeziorach i arteriach wodnych o odczynie zasadowym w warunkach w których organizmy toksyczne nie są w stanie przetrwać. Można w związku z tym pozyskiwać spirulinę, zachowując sterylność bez obawy skażenia innymi organizmami. Jest to niezwykle wytrzymała roślina, niektóre gatunki potrafią nawet przetrwać w uśpieniu po wyparowaniu wody. Dzięki tej wyjątkowej odporności na ciepło spirulina zachowuje swoje właściwości odżywcze w różnych temperaturach. Dla obywateli Meksyku i mieszkańców Ameryki Środkowej spirulina to główne źródło białka i określana jest jako superżywność.

Wyświetlam 1 - 11 z 11 produktów
Wyświetlam 1 - 11 z 11 produktów